Yavru Kedi İle Yetişkin Kedi Maması Farkları Nelerdir?

10-10-2022 21:15
Yavru Kedi İle Yetişkin Kedi Maması Farkları Nelerdir?

Genel olarak kedi mamaları yaş ve kuru olmak üzere iki formda bulunur. İçerik açısından bakıldığında da onlarca kedi maması çeşidi görmek mümkündür.

Fakat kedi maması alırken kedinize uygun olup olmadığına mutlaka bakmalısınız. İlk bakılması gereken paket üzerindeki yavru kedi maması ya da yetişkin kedi maması ibaresidir. Çünkü yavru kediler yetişkin kedi mamasını, yetişkin kediler ise yavru kedi mamasını tüketmemelidir.


Yavru Kedi ve Yetişkin Kedi Maması Farklı Mıdır?

Yavru ve yetişkin kedilerin mamalarının farklı olduğunu netleştirmek gerekiyor. Henüz gelişmekte olan yavru kedinin hassas bir bünyesi ve zayıf bir bağışıklık sistemi vardır. Bu yüzden özel bir mama ile beslenmesi önem arz eder.

Piyasada yüzlerce farklı yavru kedi maması bulabilirsiniz. Bu mamalar arasında tercih yaparken kaliteli ve besleyici olmasına dikkat etmelisiniz. Gelişim döneminde olan yavru kedilerin enerji ihtiyaçları daha fazladır. Bu yüzden yavru kedi mamalarında kalori oranı nispeten daha yüksektir.


Yavru Kedi Ve Yetişkin Kedi Maması Arasındaki Farklar

Yavru kedilerin enerji ihtiyaçları karşılamak ve vücut dirençlerini geliştirmek için özel mamalar tercih ediliyor. Bu mamalar yetişkin kedilerin kullandığı mamalardan farklıdır.

Temel olarak yavru kedi ve yetişkin kedi maması arasındaki farklar şu şekildedir;

  • Yetişkin kedi mamaları iri tanelerden oluşurken yavru kedi mamaları daha küçük taneciklerden oluşmaktadır.
  • Yetişkin kedi mamasındaki besin değeri yavru kedi mamasındaki besin değerinden daha düşüktür.
 

Yavru kedilerin gelişimini tamamlayabilmesi için bu özel mamalara ihtiyacı vardır. Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki yavruluk dönemi sona eren kedilerde yavru kedi maması kullanmak farklı sorunlara neden olabilir.


Yavru Kedi Maması Yetişkin Kediye Verilir Mi?

Yavru kedi maması adından da anlaşıldığı üzere yavru kediler için üretilmiş özel besinlerdir. Bu mamaların yetişkin kedilere verilmesi halinde çok ciddi olmasa da bazı sıkıntılar yaşanabilir. Yavru kedi maması besleyicilik açısından yüksek oranda enerji içermektedir.

Yavru kedinin gelişimi için hazırlanan bu içerik yetişkin kedilerde obezite ve şişmanlama gibi sorunlara neden olur. Fakat şunu da belirtmek gerekir ki yavru kedi mamasını yetişkin kedilere kısıtlı miktarda verirseniz farklı sorunlarla karşılaşmayabilirsiniz.


Yetişkin Kedi Maması Yavru Kediye Verilir mi?

Yetişkin kedilere yavru maması vermek önemli bir soruna neden olmazken yavru kedilere yetişkin maması vermek ciddi sorunlara neden olur. Öncelikle kedinin mamayı tüketmesi zor bir hal alır.

Ayrıca enerji ihtiyacını karşılayamayacağı için yetişkin kedi maması yavru kedinin gelişimini de olumsuz etkiler. Vitamin ve mineral açısından yeterli gelmeyen yetişkin maması yavru kedinin henüz gelişmekte olan sindirim sisteminde de hasar meydana getirebilir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.