Mama Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

03-08-2022 14:13
Mama Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Kedi ve köpeklerde mama seçimi dostunuzun sağlığı ve yaşamını daha doğru şekilde devam ettirmesi bakımından aslında oldukça önem teşkil etmektedir.
Her ırkın farklı genetik ve karakteristik özelliği olduğunu da düşünürsek, dostunuzu yanlış bir mama ile beslemek onun beslenmesini etkileyeceğinden dönüşü olmayan sağlık sorunlarına da sebep olabilir.
 
KEDİ MAMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Kedi mamaları piyasada farklı markalarda üretilmektedir. Kedi mamalarının içerisindeki besinler farklılık göstermektedir. Kedinizin türüne göre ve veteriner önerisi ile en uygun mamayı seçmeniz oldukça önemlidir. Seçeceğiniz mama ile kedinizin sağlığını koruyabilir ve ömrünü uzatabilirsiniz. Bir kedinin sağlıklı olabilmesi için gerekli tüm besinleri alması gerekmektedir. Bu besinlerin hemen hepsini içeren kedi mamasını seçmeye özen göstermelisiniz.
 
Bunlar;
Su,
Protein,
Karbonhidrat,
Vitamin ve proteinlerdir.
 
Mama üreticileri uygun tahıl ve etler ile bu besinleri birleştirip piyasaya sunmaktadırlar. Nasıl ki kendi yiyeceklerimizde içeriklere bakıp güvendiğimiz gıda üreticilerini tercih ediyorsak kedilerimiz için de güvenilir markalara yönlenmeliyiz. Balık, sebze, tavuk ve et karışımlı ürünler alırken içerisinde olması gereken besinlere de özen göstermeliyiz.
 
Kediler sürekli aynı tatları yemekten sıkılırlar. O yüzden ara ara yaş mama ve kuru mamayı karıştırarak verebilirsiniz. Bu kedinizin mamadan sıkılmamasını aynı zamanda da yaş mamadaki nem seviyesinden yararlanıp kuru mama ile de besin değerlerini birleştirmenizi sağlayacaktır. Kedinize mama seçerken mutlaka alacağınız markanın içeriğini okuyun ve kedinizin türüne göre mutlaka veteriner onayını alın. Kediniz ile uzun ve sağlıklı zaman geçirmek için vereceğiniz besinlere mutlaka dikkat etmelisiniz.
 

KÖPEK MAMASI SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Her canlı olduğu gibi köpekler de özel ve değerli canlılardır. Köpek sahiplenmeyi düşünüyorsanız ya da zaten bir köpek sahibi olduysanız beslenmesi konusunda dikkat edilmesi gerekenleri mutlaka bilmelisiniz. Sahipleneceğiniz köpeğin ırkı, yaşı, kilosu gibi unsurlara göre mama tercihlerinde bulunmalısınız. Bu köpeğinizin sağlık sorunları yaşamaması ve daha çok vakit geçirebilmeniz için oldukça önemlidir. 

Peki, köpek maması alırken nelere dikkat edilmelidir?
Köpeğinizin yaşı ilk dikkat edilmesi gerekendir. Yaşı küçük olan köpeklerin bağışıklıklarının güçlenmesi gerektiğinden besin değerleri yüksek olan mamalar tercih etmelisiniz. En bilindik marka değil, köpeğinize iyi gelecek olan marka esastır.
Diğer bir unsur ise köpeğin ırkı ve tüy yapısıdır.  Hassas deriye sahip köpek ırklarında alerji olabilme ihtimali yüksektir. O yüzden veterineriniz onayı ile mama seçimi yapmalısınız.
Protein ise hemen her ırkta mutlaka gerekli olan bir kaynaktır. Protein oranı yüksek olan mamaları tercih etmeli ve kalitesinden emin olmalısınız.
Ve tabii ki besin değerlerinin yanı sıra köpeğinizin damak zevki de oldukça önemlidir. Mamayı düzenli olarak yemesi ve doğru beslenmesi için mutlaka damak zevkine uygun içerikler tercih etmelisiniz.
Ek gıdalar haricinde köpek maması olarak kuru mamayı tercih etmelisiniz. Genel olarak kuru mama verin ancak köpeklerin minik kaçamaklardan da hoşlandığını unutmayın. Minik ödül mamaları ve atıştırmalıkları ile köpeklerinizi şımartmayı ihmal etmemelisiniz. Tüm bu bilgiler eşliğinde en uygun marka ve mama seçimini yapıp köpeğiniz ile sağlıklı zamanlar geçirebilirsiniz. Sitemiz içerisinden mamalar ve markalar hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.