Yeni Doğmuş Kedi Maması Nasıl Yapılır?

20-12-2022 12:58
Yeni Doğmuş Kedi Maması Nasıl Yapılır?

Yeni doğmuş kediler için en önemli şey anne sütünün alınmasıdır. Anne özellikle ilk üç gün ‘’kolostrum’’ olarak adlandırılır ve yavrunun gelişebilmesi için gereken tüm besin maddelerini içerisinde ihtiva eder.

Aynı zamanda bazı hastalıkları daha önce geçirmiş olan anne kolostrum sayesinde, kazandığı bağışıklığın yavruya geçmesini sağlar. Fakat anne yokluğunda yavrular için kedi maması hazırlanmalıdır. Hazırlanacak kedi maması anne sütüne en yakın olacak şekilde ayarlamaları yapılarak verilir.


Yeni Doğan Kedi Mamasının Önemi Nedir?

Yavru için özellikle ilk ay gıda alımı oldukça önemlidir. Mamanın sağlayacağı fayları şu şekilde sıralamak mümkün;

  • Yavrunun karnı doyar
  • İhtiyacı olan uykuya dalmasını kolaylaştırır
  • Büyüyebilmesi için gerekli maddelerin alınmasını sağlar
  • İmmün sisteminin güçlenmesine katkıda bulunur

Yavru kedi maması kedilerin hayatlarına devam edebilmeleri için şarttır.


Evde Yeni Doğan Kedi Maması Nasıl Yapılır?

Ev ortamında yeni doğan kedilerin ihtiyaçlarını karşılayabilecek mama hazırlamak oldukça zordur. Anne sütünün vereceği maddeleri mamada bulundurabilmek neredeyse imkansızdır.

Fakat ev ortamında yavrunun beslenmesini sağlayacak ve açlığını dindirecek kadar mama hazırlamak mümkün. Evde bulunan inek sütünün %50 - %75 oranında sulandırılması gerekir.

İnek sütü yavru kediler için ağır bileşimler içerir ve direkt verilmesi halinde yavru sağlığını tehlikeye atacaktır. Sulandırılarak verilmesi bu açıdan oldukça önemlidir.


Hazır Yeni Doğan Kedi Maması Satılır Mı?

Annesiz kalan yavrular için sitemizde kedi süt tozları bulmak mümkündür. Kedi süt tozları içerisindeki bileşim anne sütüne en yakın olacak şekilde hazırlanmış olup, yavruların karınlarını doyurmanın yanı sıra yeterli besin elementlerini almalarına da yardımcı olur.

Kedi süt tozları ılık su ile karıştırılarak hazırlanır. Veteriner hekimler yavru kedi süt tozu istenmesi üzerine nasıl hazırlanması gerektiği hakkında detaylı bilgiyi alıcıya vereceklerdir.


Yeni Doğmuş Kedi Maması Isısı Nasıl Olmalıdır?

Yeni doğmuş kedi maması, bebeklere hazırlanan mamalar gibi ısı kontrolü yapılarak verilmelidir. Kaynar olması hayvanı yakacaktır. Soğuk ısı da verilmesi zaten ısıya ihtiyaç duyan kedinin hipotermiye girmesine neden olabilir. Eli yakmayacak bir ılıklıkta hazırlanarak verilmesi en münasibidir.


Yeni Doğmuş Kedi Maması Nasıl Yedirilir?

Yavru kediye mama yedirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ciğerlerine kaçmamasını sağlamaktır. Bu bağlamda bir biberondan yardım alınabilir. Biberon aynı anne kedi memesi yüksekliğinde ve yönünde tutularak yavrunun emmesi sağlanır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.