Yavru Köpek Maması Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

04-10-2021 16:53
Yavru Köpek Maması Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?

Köpek Maması Seçimi Önemli Midir?
Köpekler için mama tercihleri yapılırken dikkat edilmesi gereken bir takım unsurlar mevcuttur. Seçtiğiniz mamanın köpeğinizin yaşı ve besin ihtiyaçları göz önüne alınarak seçim yapılmalıdır. Yavru, yetişkin ve yağlı köpeklerin mama ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Buna uygun olarak seçimlerin doğru yapılmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi durumda yeterli besini alamayan köpeğin dışkısında bile değişiklikler gözünüze çarpabilir. Tahılsız köpek mamasından, kısırlaştırılmış köpek mamasına kadar her seçeneği bulabilir ve seçimlerinizi köpeğinizin ihtiyaçlarına göre yapabilirsiniz.

Yavru Köpek Maması Tercihi Nasıl Yapılmalıdır?
Yavru köpek mamaları yavrunun sütten kesilmesinden sonra verilmeye başlanmalıdır. Bu aşamada dikkat edilmesi gereken en önemli unsur ise besin değeri yüksek mamaların tercih edilmesidir. Yavru köpeğin yetişkinliğe geçene kadar en iyi şekilde beslenmesi ve yedikleri mamaları kolayca sindirebilmesi gerekmektedir. Bu aşamada yavru köpeklerin en çok ihtiyaç duyduğu fosfor, kalsiyum ve proteini mamalardan alabilmesi önemlidir. Özellikle yüksek proteine sahip mamalar yavru köpeklerin büyümesi, kaslarının ve kemiklerinin gelişebilmesi için gereklidir.


Sizler İçin Bazı Yavru Köpek Mamalarını İnceledik: 

Royal Canin Giant Junior dev ırk yavru köpek maması içerisinde barındırdığı yüksek protein sayesinde yavru köpeğinize ihtiyacı olan tüm vitamini vermektedir. Kas gelişiminin sorunsuz tamamlana bilmesi için kullanılan mama kolay sindirilebilmektedir. İskelet yapısını güçlendiren glukozamin ve kondrotin içeren mama yavru köpeklerde sık rastlanılan diş taşları probleminin de önüne geçmektedir. İçerisinde bulunan yüksek protein oranı yavru köpeklerin enerjilerinin yüksek olmasına da olanak sağlamaktadır. Dev ırk türleri için uygun olan köpek mamaları, yavru köpeklerin çene ve diş yapılarına uygun olarak üretilmektedir. Bu sebeple seçilen mamaların hangi ırklar için uygun olduğuna da dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bosch Puppy yavru köpek maması, yavru köpeklerin 4. Aylarını tamamlayana kadar kullanılması tavsiye edilen bir mama türüdür. Yüksek kalsiyum içeren köpek maması, özellikle anne sütünden sonraki dönemde tercih edilebilmektedir. Gerek besin değeri, gerekse kolay yiyebilmesi acısından yavru köpeklerin beslenmesi için oldukça uygundur. Bu yavru köpek maması ile katı gıdaya geçişler daha kolay yapılabilmektedir. Yavru köpeklerin katı mamaya alışabilmesi için kullanılan mamanın içerisindeki protein kaynağı tavuk etidir. Küçük, orta ve iri ırk için kullanılması uygundur. Yavru köpeklerin gelişimlerini sağlıklı ve güçlü tamamlayabilmesi için yavru köpek maması tercihlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu köpek maması yavru köpeklerin daha kolay yiyebilmesi için ilk 3 hafta yumuşatılarak verilebilmektedir. Yumuşatılması su veya süt ile yapılabilmektedir. Yavru köpeklerin daha kolay yiyebilmesine olanak sağlayan bu durum yalnızca anne sütünden sonrası 3 hafta içerisinde yapılmalıdır. İçerisinde fosfor, vitamin d, vitamin b, kalsiyum ve çinko barındırmaktadır.

Köpek mamalarının içerisindeki besinler değişkenlik göstermektedir. Royal Canin chihuahua puppy yavru köpek maması gibi küçük ırklara özel mamalar birçok besin içermektedir. Bu mama Chihuahua ırkı köpekler için özel olarak üretilmiş olan köpek maması bağışıklık sisteminin güçlenmesine olanak sağlamaktadır. Köpek ırklarına göre mama tercihi yapmak gelişimlerini doğrudan etkilemektedir. Tane yapısı bulunan mamalar köpek yavrularının çene yapılarına göre üretilmektedir. Her cins köpeğin çene türü farklıdır. Yavru köpeklerin zorlanmadan kolayca çiğneyebileceği köpek maması tercihi köpeklerin dışkılarında ki kokuyu bile azaltabilmektedir. 8 aylığa kadar kullanılması uygundur. İçerisinde hayvansal proteinler, pirinç, hayvansal yağlar, kurutulmuş kümes hayvanı proteini, hidrolize maya bulunmaktadır. Tüm bu maddeler köpeklerin gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Köpek mamaları tercihlerinde köpeklerin ihtiyaçları göz önüne alınmalıdır. Besleyici katkı maddeleri bulunan köpek mamalarının tercih edilmesi özellikle gelişim sürecinde ki köpekler için oldukça önemlidir. Besinler özellikle kas ve iskelet gelişimini doğrudan etkilemektedir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.