Açık Kedi Mamaları Neden Tercih Edilmemeli?

24-12-2020 15:07
Açık Kedi Mamaları Neden Tercih Edilmemeli?

Kedilerimiz, bizim ev sevimli ve değerli dostlarımızdır. Kedilerimizin sağlıkları ve gelişimlerini doğru takip etmek ve sağlıklı beslemek isteriz. Sağlıklı beslenmeleri açısından en önemli faktör ise kedi mamalarının tercih edilmesidir. Kedi mamaları içerdikleri vitaminler ile kedilerimizin gelişimlerini olumlu açıdan desteklerler.

Peki, kedilerimizi beslerken mamalarını nasıl tercih etmeliyiz?

Kedi mamalarını tercih ederken özellikle kapalı olmalarına dikkat etmeliyiz. Kedi maması fiyatlarından ziyade kedilerimiz için içerdiği besinleri gözden geçirmeliyiz. Kapalı kedi mamaları her zaman için daha sağlıklı ve güvenlidir. Son tüketim ve üretim tarihlerini göreceğimiz gibi içeriğinde bulunan besin oranlarını görebiliriz.

Açık kedi mamalarının içerdiği besinleri ve besin değerlerini bilmek mümkün değildir. Bu sebeple açık kedi mamaları diğer kedi maması fiyatlarından daha ucuz olmaktadır. Açık olarak satılan kedi mamaları genellikle kapalı ve son tüketim tarihine yakın ürünlerin tüketicilere açık satılması sonucunda ortaya çıkan bir unsurdur. Güvenli olmamakla birlikte birçok uzman tarafından sağlıklı olmadığı da kanıtlanmıştır.

Açık kedi maması ucuz kedi maması fiyatlarına göre daha ucuz olması tamamen sağlıksız ve içerdiği öğünlerin tam olarak şeffaf olmaması sebebi ile uygundur fakat kapalı kedi mamalarında kedilerimizin gelişimlerini destekleyecek besinleri ve vitaminleri görerek karar verebilir ve satın alabiliriz.

Kapalı kedi mamalarında son tüketim tarihi ve üretim tarihi üzerinde yazmaktadır. Fakat açık kedi mamalarında böyle bir ibare bulunmamaktadır. Dolayısı ile genellikle tarihi geçmiş veya tüketim tarihine az kalmış olan kedi mamaları kullanıcıya uygun fiyatta satılmaktadır.

Açık kedi mamalarının içerikleri bilinmez ve kedilerimizin gelişimlerine durumlarına hitap etmezler fakat kapalı kedi mamalarını kedilerimizin durumlarına göre ayırt edebilir ve tercih edebiliriz. Açık kedi mamaları fiyatları bazen ev veya sağlıklı olmayan şartlarda yapılabildiği için de uygun olabilir. Fakat açık kedi mamalarını tercih ederken mutlaka beslediğimiz kedilerin sağlığını ve gelişimini düşünmemiz gereklidir. Kendimiz de son tüketim tarihini bilmediğimiz ve nerede ne malzeme ile yapıldığı belli olmayan yiyeceklerle beslenmeyiz değil mi?

Öyleyse açık kedi mamalarını tercih ederken mutlaka insanlar iki kere düşünmeliler. Açık kedi mamaları çoğunlukla kedilerin metabolizmalarını kötü etkilemekte ve birçok kedinin ishal olmasına sebep olmaktadır.

Kedi mamaları fiyatları açık ve kapalı mamalar olarak mukayese edildiğinde mutlaka açık mamalar çok daha uygun fiyatlı olacaktır. Fakat içeriği yapım aşaması ve şartları asla bilinmeyecek ve kedilerin sağlığını olumsuz yönde etkileyecektir. Bu sebeple mutlaka son tüketim tarihi belirli olan ve içerdiği besinlerin görülebildiği kapalı kedi mamaları tercih edilmelidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.