Yavru Köpek Maması Kaç Aylığa Kadar Verilir?

20-12-2022 13:01
Yavru Köpek Maması Kaç Aylığa Kadar Verilir?

Yavru köpeklerin düzgün beslenmesi gelişimi ciddi oranda etkilemektedir. Bu gelişimi mama seçimi ve mama zamanlaması da belirlemektedir. Büyüme aşamasında olan yavru köpekler çok fazla enerji ihtiyaç duyarlar. Bu nedenle yavru mamaları daha kalorili olur. Yavru köpeğiniz için uygun bir mama tercihi yapmanızın yanı sıra günlük alması gereken besin miktarını da dengelemeniz gerekir.


Ne Zamana Kadar Yavru Köpek Maması Tüketilir?

Köpekler çoğu zaman tokluk hissi ile ilgili sıkıntı yaşarlar. Bu yüzden mamalar genellikle ölçü ile verilir. Eğer köpeğin obezite, hastalık veya zayıflık gibi özel bir sıkıntısı yoksa günlük alması gereken miktarı mama çizelgesine göre belirleyebilirsiniz.

Yavru köpeklerde beslenme sıklığı yetişkinlere göre daha fazladır. Günlük alması gereken besini 4-5 öğünde tüketmelidir. Ayrıca beslenme saatleri de gelişigüzel değil düzenli olmalıdır. Beslenme düzenine ve kullandığınız mamanın kalitesine dikkat etmezseniz yavru köpeğinizin gelişim sorunları yaşaması kaçınılmaz olur.


Yavru Köpeklere Kaç Aya Kadar Yavru Maması Verilir?

Köpekler genel itibarıyla 12 aya kadar yavru sayılır. Bazı ırklarda ise bu süre 24 aya kadar uzayabilir. Bu süreç beslenme açısından oldukça önemlidir. Fakat sürecin sonlarına doğru köpeğin beslenme enerji ihtiyacı azalacaktır. Dolayısıyla yavruluk dönemi sona ermiş köpeklerde yavru köpek maması kullanmak şişmanlık başta olmak üzere çeşitli sorunlara neden olur.


Yavru Köpek Mamasını Veteriner Kontrolüne Bırakabilirsiniz

Mama geçişi için köpeğinizin bir yaşını doldurmasını bekleyebilirsiniz. Fakat eğer yavaş büyüyen veya dev ırk bir köpeğe sahipseniz köpeğinizin gelişimi doğrultusunda yetişkin mamasına geçiş yapabilirsiniz. Bunun için de bir veteriner hekimden köpeğin gelişimi hakkında bilgi alabilirsiniz.


Yavru Mamasından Yetişkin Manasına Geçiş

Mama değişimi köpeğinizde bazı sıkıntılara neden olabilir. Bu sıkıntıları en aza indirmek için geçişi yavaş yavaş gerçekleştirmeniz önemlidir. Bu süreci 10 günlük periyot halinde düzenleyip sabırla hareket etmenizde yarar var.

Yavru mamasından yetişkin mamasına geçiş periyotları ve porsiyonları şu şekilde olmalıdırlar;

  • 1-3 Gün: 2/3 yavru maması, 1/3 yetişkin maması
  • 4-6 Gün: 1/2 yavru maması 1/2 yetişkin maması
  • 6-9 Gün: 1/3 yavru maması 2/3 yetişkin maması
  • 10. Gün: Yetişkin maması

Bu aşamalarda mutlaka köpeğinizi fizyolojik ve biyolojik olarak da gözlemlemelisiniz. Mama geçiş dönemlerinde genellikle çok kriz yaşanmasa da bazı ırklarda çeşitli sorunlarla karşılaşmak mümkündür. Bu yüzden süreci yakından takip edip iyi gözlemlemek önemlidir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.