Köpek Maması Nasıl Saklanmalı?

07-10-2022 19:24
Köpek Maması Nasıl Saklanmalı?

Köpek mamaları çeşitli ambalajlarda satılıyor. Su ve ışık geçirmeyen paketler, konserve ve benzeri paketlemeleri farklı gramajlarda görmek mümkün. Evinde köpek besleyen insanlar ekonomik olması için genellikle büyük paketlerin tercih ediliyor.

Bir kere açılan bu paketlerde bulunan mamanın tazeliğini ve lezzetini korumak ise başlı başına bir problem oluşturuyor. Çünkü doğru şartlarda muhafaza edilemeyen köpek maması köpeğiniz için farklı riskleri barındırabilir.

 

Kuru Köpek Maması Nasıl Saklanmalı?

Kuru köpek maması adından da anlaşılacağı üzere katı şeklinde olan ve genellikle granül formunda bulunan mamalardır. Bu mamalar 38 derecenin altında, kuru ve serin bir ortamda muhafaza edilmelidir.

Aksi takdirde mamada bulunan vitaminlerin yapısı bozulur, yağların oksidasyonu gerçekleşir ve mama hem tazeliğini hem de lezzetini kaybeder. Uygun koşullarda muhafaza edilmeyen kuru köpek maması sağlık açısından da tehlike oluşturabilir. Kuru mamayı uygun ortamda ve kendi ambalajında saklamak en doğru muhafaza yöntemidir.

 

Konserve Köpek Maması Nasıl Saklanır?

Konservelerde bulunan köpek mamaları daha çok ıslak mama olarak da bilinir. Bu mamaların bozulma riski daha fazla olduğu için genellikle gramajları azdır. Yine de kapağı açılan konserve köpek mamasını uygun şartlarda muhafaza etmek önemlidir. Öncelikle konservenin kapağı açık bırakılmamalı.

Mamanın hava alması kesinlikle engellemelidir. Açılmamış konserve köpek mamalarını serin ve kuru yerlerde muhafaza edebilirsiniz. Fakat açılan konserve mamalar buzdolabında muhafaza edilmelidir. Yine kendi ambalajında kalması daha sağlıklı olacaktır.

 

Köpek Maması Saklama Önerileri

Fazla aldığınız kuru mamaları ya da ağzını açtığınız konserve mamaları doğru şartlarda muhafaza ederseniz uzun süre lezzetini ve kalitesini koruyabilirsiniz. Öncelikle köpek maması aldığınız yerin kaliteli bir petshop olduğundan emin olmalısınız. Ucuz ve merdiven altı mamalardan köpeğinizi sakınmalısınız.

Köpek maması saklama önerilerini şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Paketin ağzı kapalı yutulmalı.
  • Mama kendi kabında muhafaza edilmeli.
  • Islak, nemli ve rutubetli alanlarda bırakılmamalı.
  • Direkt güneş ışığı mamanın yapısını ve lezzetini bozacaktır.

Serin, gölge ve havadar olmayan yerlerde kuru mamaları ve henüz açmadığınız yaş mamaları saklayabilirsiniz. Paketten ihtiyacınız olan miktarı aldıktan sonra hemen düzgünce ağzını kapatmalısınız.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.