Köpek Maması Günde Ne Kadar Verilir?

01-10-2022 15:13
Köpek Maması Günde Ne Kadar Verilir?

Evcil hayvan sahibi olan kişilerin, hayvan bakımı ile ilgili birçok merak ettiği soru vardır. Köpek sahibi olan kişiler köpek bakımı hakkında detaylı bir araştırmaya girişirler. Köpek nasıl beslenir?, köpek hangi mamayı yer?, köpek maması günde ne kadar verilir? Köpek tuvalet eğitimi nasıl olmalıdır? gibi sorular evcil hayvan sahiplerinin sorguladığı sorulardır. Yavruyken alınan köpekler, büyüyene kadar farklı mamalar ile beslenirler.

Ayrıca köpeğin yaşı, kilosu gibi faktörler günde kaç kere mama verilmesi gerektiğine dair önemli noktalardır. Bizlerde bu yazımızda köpek sahibi kişilerin aklındaki bazı soruların cevabını vereceğiz. Hadi gelin birlikte köpek maması günde kaç kere verilir? sorusunun yanıtını bulalım.


Köpeğe Günde Kaç Kez Mama Verilmeli?

Köpek sahibi olmak beraberinde birçok sorumluluğu beraberinde getirir. Köpekler sadık ve dost canlısı hayvanlardır. Ancak bakımları bir o kadar zordur. Köpeklerin bakımında en dikkat edilmesi gereken nokta günde kaç kere ve hangi ölçüde mama yediğidir. Köpek maması verilirken dikkat edilmesi gereken diğer noktalar ise;

  • Köpeğin yaşı
  • Köpeğin Kilosu
  • Hangi mamayı tercih ettiğiniz

 

 

Köpek maması ideal olarak günde iki öğün şeklinde verilmelidir. Sabah ve akşam olacak şekilde köpeğin mama saati oluşturulmalıdır. Köpek maması miktar olarak da köpeğin kilosunun 2 katı olacak şeklide ayarlanmalıdır. Örnek olarak eğer köpeğiniz 5 kilo ise 5*2=10 gram mama verilmelidir.

 

Köpekler Kaç Saatte Bir Yemek Yer?

Genel anlamda yetişkin olan bir köpek gün içerisinde fazla enerji harcadığından dolayı sık sık ve azar azar mama yemeyi tercih eder. Ancak köpek maması sabah ve akşam olacak şekilde günde iki kez belli saatlerde verilmesi daha uygun olur.

 

Köpeklere Ne Zaman Mama Verilmeli?

Köpek maması verilme başlangıcı yavru köpeğin anne sütünden ayrıldıktan sonra ortalama 7 ila 8 haftalıkken kuru mama verilmeye başlanır. Yavru köpekler için kuru mamayı biraz ıslatarak vermeniz, yemeleri açısından kolaylık sağlar.

 

Köpeğe Kaç GR Mama Verilir?

Köpek maması verilirken köpeğin kilosu ön planda tutulur. Köpeğin kilosu*mamanın iki katı olacak şekilde ayarlanmalıdır. Örnek olarak köpeğin kilosu 10 ise; 10*2=20 gr şeklinde olmalıdır.

 

Köpek Doyduğunu Anlar Mı?

Köpekler doyduğunu anlayamazlar bu nedenle mama verilirken uygun ölçülerde verilmesi oldukça önemlidir.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.