Kedime Ödül Olarak Ne Verebilirim

21-09-2023 09:21
Kedime Ödül Olarak Ne Verebilirim

Tüylü yavrularımızı canımızdan çok seviyor ve onlara dünyaları vermek istiyoruz. Buna ödül mamaları da dahil. Olumlu davranışlar sergilediklerinde, bir durum karşısında huzursuz olduklarında veya tamamen sebepsiz kedimize ödül maması vermek isteyebiliriz. Peki hem yavrumuzun sağlığına ve kilosuna dikkat etmek hem de onu ödüllendirmek, çeşitli tatlar deneyimlemelerini sağlamak mümkün mü?

Kesinlikle.

Şurada bulabileceğiniz gibi çok çeşitli ödül mamaları arasında seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Genellikle ödül olarak tercih edilen gıdalardan birkaç kategoriyi sizler için derledik.

Kedi Ödül Mamaları

Etli ödüller

Kediler karnivor canlılardır ve ete bayılırlar. Bu sebeple kedilerin et içeren ödülleri sevmeleri bir sürpriz değildir. Evde kendiniz hazırlayabileceğiniz pişmiş tavuk, hindi ve dana etleri dışında hazır olarak da satın alıp porsiyon porsiyon kedinize verebileceğiniz sağlıklı içerikli ödül mamaları gün geçtikçe çoğalmakta. Eğer evde hazırlamayı tercih ederseniz, etin mutlaka pişmiş olması gerekmektedir. Ayrıca kemik ve derisinden de ayırabilirsiniz. Konserve ton balığı da ödül olarak verilebilecek gıdalardandır fakat yağda değil suda olmasına dikkat ediniz.

Hazır ödül mamaları hem zamandan tasarruf ettirmeleri ile hem de çeşitlilikleri ile kedi ebeveynleri arasında popüler bir seçimdir. Sıvı, çubuk, küp… Kediniz hangi formda isterse buraya tıklayarak aralarından seçebilirsiniz. Eğer kedinizin kilosunu kontrol altında tutuyorsanız, tahılsız seçenekler tam size uygun olacaktır.

Kedi nanesi

Kedi nanesi, nane ailesinden bir bitkidir ve kedilerin bu bitkiyi tüketmesi güvenlidir. Kediler bu bitkinin kokusundan çok hoşlanır ve keyiflelenirler. Yemelerinde de bir sakınca yoktur. İçeriğinde kedi nanesi bulunan hazır ödül mamalarından tercih edebilir veya kuru otunu serpiştirerek kedinizin eğlenerek yüzünü sürmesini izleyebilirsiniz. Ayrıca buraya  tıklayarak kedi otlu oyuncaklara da göz atabilirsiniz. Bu oyuncaklar kedilerin içgüdüsel olarak sergilediği oyunla karışık avcılık hareketlerine iştirak ederken kedi otuyla oyunlarından daha da keyif almalarını sağlayacaktır.

Sebze

Sebzeler kedilerinizin için muhteşem vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Ödül olarak ara sıra kedinize pişmiş havuç, taze fasulye ve bezelye verebilirsiniz. Ufak porsiyonlarda olmak şartıyla yine nadiren pişmiş tatlı patates de güzel bir ödül olacaktır. Fakat kediler için toksik olan allium türünden olan soğan, sarımsak, pırasa gibi sebzelerin kesinlikle verilmemesi gerekir.

Kedi yavrularınıza ödül vermek onlara olan sevginizi ve alakanızı göstermenin en keyifli yollarından biridir. Fakat en önemlisi bu ödüllerin onlarına sağlığına uygun ve güvenilir olmasıdır. Etli, kedi naneli ve sebzeli ödül mamalarının hepsi kediniz için harika seçeneklerdir. Ödül verirken her zaman abartıya kaçmamak gerektiğini, tavsiye edilen miktarı aşmamayı ve kedinizin sağlık durumunda dikkat edilmesi gereken bir nokta var ise hekiminize danışmayı unutmayınız. Yavrularınıza sevgi ve ilgi göstererek uzun ve mutlu bir yaşam sürmelerini sağlıyorsunuz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.