Kedilerde Kısırlaştırma ve Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

13-10-2021 16:46
Kedilerde Kısırlaştırma ve Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları

Kısırlaştırma işlemi hem dişi kedi hem de erkek kediler üzerinde yapılan bir işlemdir. Kedilerin sağlığına zararlı değildir, aksine yararları bulunabilmektedir. Kısırlaştırma işleminin yapılması için gerekli şartların sağlanması gerekmektedir. Ayrıca kedinizin kaç aylık olduğu da bu aşamada önemlidir.

 

Erkek Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi

Erkek kedilerde kısırlaştırma işlemi 1 yaşını doldurduktan sonra önerilmektedir. Erkek kedilerde 6 ay ile 8 ay arası sıkıntılı bir dönemdir. Bu aylar arasında kedilerde agresif bir tavır görülebilmektedir. Kokulu idrar salgılama süreci bu aylar arasında gerçekleştiği için kısırlaştırılmaya uygun değildir. Erkek kedilerin kısırlaştırılma işlemi dişi kedilere oranla çok daha zahmetsiz yapılmaktadır. Ameliyat ile kısırlaştırılabilen erkek kedilerin iyileşme süreci de daha kolay gerçekleşmektedir. Operasyon sonrasında kaybedilen su miktarının karşılanması için yaş mama verilebilmektedir. Ayrıca en önemli ayrıntı temiz sudur. İşlem sonrasında plastik bir boyunluk takılmaktadır. Bu boyunluk kedinin kendini yalamasını engellemek amacıyla gerekli süre içerisinde takılı kalmaktadır. Veterinere danıştıktan sonra birkaç gün içerisinde boyunluk çıkarılabilmektedir. Bu süreçte idrar yolu tıkanıklığı görülebilmektedir. Bu durum oldukça olağandır ve panik yapılmasına gerek yoktur. Bu sürecin kolay atlatılabilmesi için seçilen kedi mamaları çok önemlidir. protein oranı yüksek; kalsiyum, magnezyum ve yağ oranı düşürülmüş mamalar iyileşme sürecini kolaylaştırmaktadır. Protein ve yağlar kedilerin en önemli besin kaynakları arasında yer almaktadır. Kısırlaştırılma süreci sonrasında yağ seviyesi düşük mamalar tercih edilmelidir.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi
6.ay sonrasında dişi kedilerde kızgınlık durumu adı verilen bir durum yaşanmaktadır. Bu büyüme aşaması ile doğru orantılı olan ve dişi kedilerin agresif olduğu bir süreçtir. Bu sürecin sorunsuz atlatılması için bazen ilaç takviyesi yapılabilir. Kızgınlık sürecinin ne zaman anlatılacağı tamamen dişi kedi ile alakalıdır. Bu süreç tamamlandıktan sonra dişi kediniz kısırlaştırılmak için uygun bir vücuda sahip olur. Kısırlaştırma işlemi veterinerler tarafından yapılan bir işlemdir. Tam bir operasyon olan kısırlaştırma işlemi dişilerde erkeklere oranla daha zor ve zahmetlidir. 3 saat süren bir ameliyat sonrasında kısırlaştırma işlemi tamamlanmış olur. Kısırlaştırma işleminin ağır geçmesi sebebiyle iyileşme süresi 7 gün ile 10 gün arasında değişkenlik göstermektedir. Bu aşamada seçilen kedi mamaları kedinizin hızlı toparlanmasına olanak sağlamaktadır. Yaş mama kullanılabileceği gibi kuru mamalar da tercih edilebilmektedir. Su kaybının yoğun olarak yaşanması sebebiyle su tavsiyesi yapılmalıdır. Kedinizin yanında temiz bir kap su bırakmanız bu sürecin olumlu şekilde tamamlanmasına yardımcı olacaktır. Plastik boyunluk dişi kedilere de takılmaktadır. Özellikle ameliyat sonrası dönem için bu önemlidir. Kedinizin kendine zarar vermesini ve yarasını yalamasını engellemek amacıyla iyileşme sürecinde plastik boyunluğu çıkarmamanız tavsiye edilir. Kısırlaştırma işlemi doğum kontrolünün sağlanabilmesi için yararlı bir işlemdir. Uzman veterinerler ile yapılan kısırlaştırılma işleminin herhangi bir riski bulunmamaktadır. Bu süreci güvendiğiniz veterinerler ile kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Kısırlaştırılmış Kedi Mamaları
Kısırlaştırılmış yetişkin kedi mamaları 6 aylıktan 6 yaşına kadar olan kısırlaştırılmış kediler için uygundur. Kedilerin tüketmeyi oldukça sevdiği mamalar yüksek besin değerine sahiptir. Klasik mamalardan farklı olarak yağ oranı düşürülmüştür. Buna rağmen içerisinde birçok vitamin ve mineral yer almaktadır. Bu sebeple kedinizin sağlığını olumlu yönde etkileyecek besinler içermektedir.

Genellikle kümes hayvanları etinden yapılmış olan kısırlaştırılmış kedi mamaları hem dişi hem de erkek kedileriniz için uyumludur. %32,60 protein içeren mama %11 ham yağ içermektedir. Bu oran kısırlaştırılmış bir kedi için idealdir.

Ton balıklı kısırlaştırılmış kedi mamaları ise balık eti kullanılarak üretilmektedir. Kolay sindirilebilme özelliğine sahip olan tam bir besin kaynağıdır. 32 hayvansal yağ içeren mama vitamin E ve Vitamin C’de içermektedir. İyileşme sürecini hızlandırmaya olanak sağlayan vitaminler bulunmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.