Kedi ve Köpek Mamalarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

23-10-2019 13:50
Kedi ve Köpek Mamalarını Etkileyen Unsurlar Nelerdir?

Birçok insan evlerinde ve yahut bahçelerinde evcil hayvanlar besler ve büyütürler. Evcil hayvanların bakımları ve giderleri büyük sorumlulukları barındırmasına rağmen pek çok gönüllü kişi bu sorumluluğu severek yerine getirmektedirler. İnsanların çoğu özellikle kedi ve köpekleri kendilerine dost edinmekte ve onları severek beslemektedirler.

 

Kedi ve köpek mamaları günümüz hayvanseverlerinin evcil hayvanlarını beslerken en çok tercih ettikleri besinlerdir. Kedi ve köpek mamaları içerdikleri vitaminler, mineraller ile evcil hayvanlarımızın gelişimini destekleyen önemli unsurlardır.

 

Özellikle evde hazırlanan kedi mamaları ve köpek mamaları hayvanların gelişimleri açısından yeterli gelmemekte ve hazır mamalara da ihtiyaç duyulmaktadır. Hazır mamalarda ise içerisinde bulunan besinler sebebiyle fiyatların değiştiği görülmektedir. Hazır mamaların fiyatlarını içerisinde bulunan hammadde ve kullanılan besin oranlarına göre de değişmektedir.

 

Örneğin kimi kedi mamalarının içerisinde kas gelişimlerini destekleyen besinler yoğunlukta olabilirken kimi köpek mamalarının içeriğinde ise vitamin değerlerini yükselten besinlerin yoğunlukta olduğu görülebilmektedir. Kedi mamaları ve köpek mamalarının fiyatlarını etkileyen en temel unsurlar ise bunlardır. Ülkemize ithal olarak getirilen mamaların ek olarak nakliye ve gümrük masrafları da pahalı olmasına sebep olabilmektedir.

 

Kedi ve köpek mamaları kendi içerisinde birçok kategorilere ayrılmaktadır. Hamile kedilerin kullandığı mamalar kedilerin ve yavrularının kas gelişimlerini hedefleyen ve vitaminleri açısından oldukça çeşitli iken yetişkin kedi mamalarının içeriğinde bulunan besin oranları farklılıklar göstermektedir. Mamaların yine içeriğinde bulunan et ve balık miktarlarına da fiyatları değiştirebilmektedir. Örneğin kilolu bir kediye sahip olan hayvanseverler kedileri için light kedi mamaları tercih ederek onların sağlıklı kilo kontrollerini sağlayabilirler.


Köpek mamalarında ise yavru köpek mamaları, hamile köpek mamaları gibi özel serilerde de fiyatlar değişiklikler göstermektedir. Kendi içerisinde ayrıca ayrılan köpek maması kategorilerinde yaş mama ve bisküviler dikkat çekici diğer ürünlerdendir. Özellikle içeriğinde bulunan et ve balık miktarları yine kedi mamalarında olduğu gibi köpek mamalarında da fiyatları değiştiren en önemli unsurlardandır.


Yetişkin ve yahut şişman köpekler için diyet köpek mamaları tercih edilirken standart köpek mamaları ise sağlıklı ve gelişim süreçlerinde ki köpekler için daha çok tercih edilmektedir. Ülkemizde genel itibari ile en çok kuru mamalar tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Bunların sebepleri içerisinde ise yaş mamaların içeriğinde %85 miktarında su içermesi ve kuru mamaların ise sadece %7'sinde su içermesidir. Bunun sonucunda besin miktarının yüksek olması için genellikle kuru kedi ve köpek mamaları tercih edilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.