Kedi ve Köpek Mamaları Üzerine

31-08-2022 20:53
Kedi ve Köpek Mamaları Üzerine
Evcil hayvanlarımız ile bağımız çok farklıdır. Uzun süreler biz onlara onlar da bize arkadaşlık ederler. Öyle ki kendi çocuklarımız gibi olurlar. Onlarla geçireceğimiz vaktin daha da uzaması için dikkat etmemiz gereken şey ise beslenmeleridir. Özellikle özel ırklara sahip olan kedi ve köpeklerin beslenmeleri daha farklı ve dikkat edilmesi gereken türdendir. Bu yüzden evcil hayvan sahiplenmeden önce ya da sahiplenince bu konularda mutlaka araştırma yapılması gerekmektedir. Alınacak olan mamaların içeriği, içerisindeki besin değerlerinin oranı ya da alerjisi olabilen kedi-köpeklere göre dikkat edilmesi gerekenleri bilmekte fayda vardır.

Kedi maması ya da köpek maması alınırken bilinmesi gereken şudur ki, proteini yüksek olan mamalar tercih edilmelidir. Protein evcil hayvanlarımızın bağışıklık ve sindirim sistemini güçlendiren ve hastalıklardan koruyan bir vitamin kaynağıdır. Protein değeri 8,8 ‘in altında olmamalıdır. Sadece protein değil; karbonhidrat, vitaminler de önemlidir. Bu yüzden kedi ya da köpeğinizin sevdiği tür üzerinden(somon, et, tavuk, sebze) bu vitaminlere dikkat ederek mama seçimi yapabilirsiniz. 

Veterinerlerin önerdiği markalar genel olarak tüm evcil hayvanlara iyi gelen markalardır. Yine de seçeceğiniz markaya kendiniz karar verebilir ve son aşamada veteriner onayı alabilirisiniz. Evcil hayvanınızda alerji durumu ya da başka bir hastalık olabilir. Bu gibi sebeplerden dolayı veteriner onayı da önemli bir husustur. 
 
Bilindiği üzere mamalar kuru mama ve yaş mama şekilde bir de ödül maması şeklinde ayrılmaktadır. Bunlardan sadece birini seçerek beslenme düzeni oluşturulmamalıdır. Örneğin kediler sürekli olarak aynı mamayı yemekten sıkılırlar ve iştahları azalabilir. Bu yüzden et yerine somon vererek ya da kuru mama içerisine yaş mama karıştırarak dönem dönem değişiklikler yapılabilir. Aynı zamanda yaş mama hem kedi hem de köpek için nem desteği, su kaynağı olarak bilinmektedir. Gerekli besinlerin takviyesi yapılırken bir yandan da nem düzenlemeleri sağlanmış olur. Aynı şekilde kuru mamalarda da besin değeri haricinde bir fayda vardır. Bu fayda kedi ve köpeklerin diş gelişimlerini desteklemesidir. 

İşte bu sebeplerden dolayı kedi ve köpeklerin beslenmesinde mama seçimi oldukça önemlidir. Sadece mama seçimi de değil aralarda yapılacak farklılıklar da beslenme düzeni devamı için gereklidir. Kedi maması ve köpek maması alırken mutlaka bu gerekliliklere dikkat etmelisiniz. Böylece hem evcil hayvanlarınız daha sağlıklı olacak hem de daha uzun ömürlü hayat süreceklerdir. Minik dostlarımızın bu ilgiyi hak ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu yüzden bu yazı yazıldı ve sizlerde bu yüzden okuyorsunuz. 
 
Kediniz ya da köpeğiniz için en uygun mamayı seçtikten sonra veterinerinden de onaya alarak satın alabilirisiniz. Sonrasında ise geçireceğiniz vakit hem uzamış hem de daha keyifli hale gelmiş olacaktır. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür ederiz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.