Kedi Maması Kokusu Nasıl Giderilir?

01-10-2022 15:10
Kedi Maması Kokusu Nasıl Giderilir?

Kedi mamalarının etrafa yaydıkları koku birçok kedi sahibine rahatsızlık verir. Kokunun giderilmesi amacıyla kedi ürünleri için özellikle üretilen koku giderici spreyler satılır. Ev ortamında kokunun azaltılması için mamalar boş bir kaba doldurularak balkon gibi hava alan bir yerde havalandırılabilir.


Kedi Maması Neden Kokar?

Kedi maması, kedilerin ilgisini çekmesi amacıyla içerisinde bulundurduğu besinlere göre aroma vericiler katılarak, kokması sağlanır. Kediler için besinlerin kokusu oldukça önemlidir. Kediler kokusunu beğenmedikleri gıdaları yemek istemeyecekleri için mamaların aroma vericiler sayesinde kokulandırılması gerekir.


Bütün Kedi Mamaları Kokar Mı?

Piyasada kullanıcının alımına sunulan tüm kedi mamaları kokar. Fakat farklı düzeylerde kokuları bulunur. Bu koku farklı kedi mamasının içerisinde bulunan besin maddesine göre değişmekle beraber mama markasına göre de değişim gösterebilir.

Tüm kedi mamalarının kokması gerekir. Kokusuz kedi mamaları kedilerin dikkatini çekmeyeceği için üretilmez. Bazı kedi mamaları normal kokuda olup eve dağılmazken bazı mama kokuları dağılarak genişler.


Kedi Mamasının Kokmasının Avantajları Nelerdir?

Kedi mamaları içerdikleri aromalara göre kokmalarının birçok avantajı bulunur. Bu avantajlar şu şekilde sıralanabilir;

  • Koku kedilerde iştah açıcıdır
  • Mide de sindirimi kolaylaştıracak enzimlerin salgılanmasını sağlar
  • Koku mamanın tazeliği hakkında bilgi verir.

 

 

Kokusuz kedi mamasının olmayacağı düşünüldüğünde, hiç kokmayan bir kedi mamasının uzun süre dışarıda kaldığı düşünülebilir.


Yaş Kedi Maması Kokar Mı?

Yaş kedi mamaları kuru kedi mamalarına nazaran daha hafif kokulu olsalar da genellikle et kokusu içerisinde barındırır. Kediler etçil hayvanlardır. Bu nedenle yaş kedi mamaları ısıl işlem görmüş olsalar bile kurutma işlemi görmedikleri için kokulu olacaklardır.

 

Kedi Maması Kokusu Ev Şartlarında Nasıl Azaltılabilir?

Kedi maması az koku bırakması için hayvanların beslenmesinde adlibitum adı verilen sürekli önlerinde durma şeklinde değil gün içerisinde belirli saatlere alıştırılarak verilebilir. Ayrıca kokunun az olması için evde nane yağı kaynatılması kokuyu giderecektir. Oda kokuları kullanımı genellikle kedi solunum sistemleri üzerine olumsuz etki bırakmasına karşın kullanılması halinde mama kokusunu bastıracaktır. Mevcut mamaların kokuları tamamen uçmayacak şekilde havalandırılabilir.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.