Hangi Tuvalet Tipi Kedinize Daha Uygun?

15-08-2019 12:59
Hangi Tuvalet Tipi Kedinize Daha Uygun?

Rahatlığa ve konforlarına son derece düşkün olan kediler her şeyde oldukları gibi tuvaletlerinde de konforu aramaktadırlar. Temizlik konusunda oldukça hassas olan kediler tuvalet temizliklerine de dikkat etmektedirler. Kedilerin tuvalet eğitimleri köpeklere göre daha kolay verilmektedir çünkü genetik olarak kedi tuvaleti kullanmaya hazır olurlar.

 

Kapalı Kedi Tuvaletleri

Bu tarz tuvaletler genellikle odalar için ideal tuvaletlerdir. Kumları dışarı fırlatan kediler için özellikle kapalı kedi tuvaletleri tercih edilmektedir. Bu tuvaletlerin üst bölümleri kapalıdır. Sebebi ise kedilerin tuvaletlerini yaparken kumları dağıtmamaları amacıyla tasarlanmışlardır. Eğer kediniz kumları dağıtıyor veya patilerine kum bulaştırıyorsa mutlaka kapalı kedi tuvaleti tercih edilmelidir.


Açık Kedi Tuvaletleri

Açık kedi tuvaletlerinde yetişkin kediler, yavru ve yaşlı kediler kolaylıkla kullanabilmektedirler. Açık tuvaletlerde çıkartılabilen kenarlıkları olan modellerde bulunmaktadır. Bu kenarlıklar sayesinde kediler kumları etrafa dağıtamazlar ve patilerine kumlar bulaşmaz.

 

Otomatik Kedi Tuvaletleri

Otomatik kedi tuvaletleri en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Ev sahiplerinin temizlikte zorlanmadan kolaylıkla kullandıkları tuvaletlerdir. Bu tarz tuvaletler kolayca kurulabildiği gibi aynı zamanda tek tuş ile de temizleme özelliğini taşımaktadır. Kedi kumuna benzeyen yıkanabilir granül kullanılması temizlik açısından zaman tasarrufu yaratmaktadır. Bu tarz tuvaletlerde kedi çişi alt taban kısmına süzülmekte dışkıları ise elekli kürekler ile toplanmaktadır. Tüm bunlar sıvılaştırılarak sadece atık borusuyla evden atılmaktadır. Bu sayede tıpkı insanların kullanmış oldukları tuvaletler gibi kolay kullanım sağlamaktadır. Aynı zamanda doğa dostu olan bu tuvaletlerde kedi kumları etrafa dağılmaz ve insanlar tarafından kedi kumları solunmaz.

 

Peki, Kedi Kumları Nedir?

Kedi kumları, üzerinde kedilerin tuvaletlerini yaptığı kokulu ve ya kokusuz kumlardır. Bu kumlar bazı otomatik tuvaletler hariç tüm kedi tuvaletleri çeşitlerinde kullanılabilmektedir. Kediler doğası gereği kumda tuvaletlerini yapmaya ihtiyaç duyar. Evcil kedilerin tuvaletlerinde de mutlaka kedi kumları kullanılmaktadır. Kedi kumları kendi içerisinde farklı özelliklere sahip olarak ayrılmaktadır. Bu kedi kumlarını şu şekilde sıralamak mümkündür;


Doğal Kedi Kumları: Bentonit, Sepiolit, Diatomit, Ağaç Talaşı kedi kumları gibi.

Yapay Kedi Kumları: Kristal, Silika kedi kumları olarak ayrılmaktadır.

Ayrıca kedi kumları dileyenlere göre kokulu ve kokusuz olarak bulunabilmektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.